Parentshouse woonruimte

In Zutphen wonen veel gezinnen met kinderen.Soms besluiten ouders, om welke reden dan ook, tot een relatie time-out of ze beëindigen hun relatie /gaan scheiden. Het liefst wil je dan graag  in de nabijheid van je kinderen blijven wonen.

Blijven wonen in de buurt van je kinderen is de basisgedachte van waaruit Parentshouse is gestart. 

In de directe omgeving is niet altijd een betaalbare woonruimte beschikbaar. Daarom komt er nu in Zutphen een Parentshouse. Een tijdelijk opvanghuis voor ouders die uit elkaar gaan.

Parentshouse biedt ook hulp als je even wilt weg uit de relatie, dit kan helpen jezelf te hervinden en je te bezinnen op de toekomst. Om keuzes te maken die belangrijk zijn voor jezelf, je  partner en je kinderen. Voordat je meteen de drastische beslissing van een scheiding moet maken.

Tijdelijk wonen in Parentshouse Zutphen kan jou en je kinderen rust en ruimte bieden in een moeilijke periode.

Dat is een hele uitdaging als je geen urgentieverklaring krijgt. Woonruimte vinden in de buurt van je kinderen is moeilijk en dat leidt tot veel extra spanningen: door gedwongen samenwonen, onvrijwillig verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen. Allemaal niet bevorderlijk voor het welzijn van alle betrokkenen in deze toch al ingewikkelde en onrustige tijd. De gevolgen kunnen enorm zijn niet iedereen is zich hiervan bewust.

Als je geen woonruimte hebt kunnen de gevolgen enorm zijn en niet iedereen is zich hiervan bewust. Denk aan het contact verliezen met de kinderen, financiële problemen, inschrijven bij de voedselbank, het kwijtraken van sofinummer, werk en ziektekostenverzekering.

Parentshouse wil die vrije val voor zijn en zo een positieve bijdrage leveren in moeilijke tijden. Daarmee helpen wij zowel ouders als kinderen in echtscheidingssituaties.

Bij Parentshouse Zutphen krijg je de mogelijkheid tot het huren van een kamer en daarbij behorende logeergelegenheid voor de kinderen. Gezamenlijk met andere alleenstaande ouders maak je gebruik van de woonkamer, douche, toilet en de keuken. Naast het verhuren van woonruimte bieden wij een luistert oor aan de bewoners en geven wij hulp en advies aan ouders in echtscheidingssituaties. Zodat ze snel weer op eigen benen verder kunnen. Wij werken nauw samen met bestaande instanties en verwijzen door waar mogelijk. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan de sociale omgeving en het huidige netwerk. Uiteindelijk zal er ook in de naaste omgeving veel veranderen wat spanning geeft. En juist in deze tijd heb je je familie en vrienden hard nodig.