Aanmeldingsprocedure

Als je geïnteresseerd bent in een plek in het Parentshouse dan kun je je aanmelden via het contactformulier op de website. Uiteindelijk komen alle aanmeldingen terecht bij de selectiecommissie. Vergeet in de mail niet je telefoonnummer te vermelden!

Eén van de commissieleden neemt telefonisch contact met je op om te kijken of je aan de criteria van toewijzing voldoet. In dit korte telefonische gesprek inventariseren we samen of het Parentshouse iets voor jou is en of we je direct kunnen plaatsen. Als we niet direct plaats hebben, dan kunnen we je op de wachtlijst plaatsen.

Als er plaats is, en je voldoet aan de criteria, dan wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. In een gesprek van ongeveer een uur met de selectiecommissie wordt er stilgestaan bij jouw persoonlijke motivatie en mogelijkheden. Aan de hand van dit gesprek wordt samen besloten of jij één van de nieuwe bewoners wordt. Als dit besloten is, volgt een ontmoeting met de andere bewoners.

Het is mogelijk om van te voren een kijkje in één van de huizen te nemen, als je serieus overweegt je op de wachtlijst te laten plaatsen.

Selectiecriteria voor aanvragers

  1. De aanvrager is in het bezit van een geldig legitimatiebewijs.
  2. De aanvrager woont of woonde met zijn gezin in de gemeente Zutphen
  3. De aanvrager is gescheiden óf gaat scheiden óf wil tijdelijk uit elkaar.
  4. Aanvrager kan een (concept)ouderschapsplan overleggen of afspraken daarover.
  5. De aanvrager kan de huur opbrengen: Kan aantonen dat hij/zij voldoende inkomsten heeft. Borg van ± €500,- en de huur/servicekosten ± €550,-/650,- incl €150,- g/l/w/wifi en gebruik meubels)
  6. De aanvrager is in staat samen te leven met andere volwassenen en kinderen en is bereid zich in te zetten om het samenwonen succesvol te laten verlopen.
  7. De aanvrager heeft een plan om aan woonruimte te komen, na het aangeboden jaar door de stichting Parentshouse en heeft het voornemen zich daar actief voor in te zetten.
  8. De aanvragen heeft zich ingeschreven bij woonkeus stedendriehoek. https://www.woonkeus-stedendriehoek.nl/inschrijven/inschrijfformulier/
  9. Het bestuur neemt op grond van de selectiegesprekken eigenstandig een besluit over de keuze van de bewoner(s) gebaseerd op de criteria en op eigen inschattingen.

*Bij een (bijstands)uitkering kunt u onder bepaalde voorwaarde toch in aanmerking komen .