Bonusfamilie traject voor een samengesteld gezin
Parentshouse Zutphen geeft handvatten om met een samengesteld gezin om te gaan
Wij hebben gemerkt dat veel ouders maar ook kinderen vast lopen als er een samengesteld gezin om de hoek komt kijken, Angst van verlies, angst voor het onbekende en nieuw regels en gewoontes maken dat veel kinderen stress ervaren. Scheidingen onder de kerngezinnen komen voor bij 1 op de 3 . Als er een nieuw samengesteld gezin ontstaat gaan 2 op de 3 relaties weer uit elkaar.
In een samengesteld gezin gaat niet allemaal vanzelf. Eigenlijk: in een samengesteld gezin gaat niets vanzelf. Als je dat al niet hebt gemerkt ga je het vast zelf ontdekken. Je moet samen bewust worden van de verschillen met een kerngezin en werken aan manieren van omgaan met elkaar, nieuwe gewoontes, het loslaten van oude patronen. Je moet af en toe ontzettend over je eigen schaduw stappen. En hoe zorg je in de – bij tijd en wijle heftige- dynamiek van je samengestelde gezin nou goed voor jezelf?
Inzicht en overzicht
In ons traject bieden we je handvatten om als ouder of stiefouder met je samengestelde gezin om te gaan. Om het beter en leuker te maken. En liefdevoller. We laten je zien hoe de onderstroom in je gezin loopt. Hoe jullie samen de regie weer pakken over de situatie. Hoe je de relatie met je partner fijn en liefdevol houdt. We geven je inzicht en overzicht.
Waardevolle investering
Deelnemen aan ons traject betekent een waardevolle investering in jezelf en in het samengestelde gezin. Tijdens het intensieve traject maak je deel uit van een groep gelijkgestemden. Dat levert je een boel op, want je kunt tijdens én na het traject op elkaar terugvallen. Je volgt een workshop en tijdens de tweewekelijkse intervisie (online) maken we gebruik van elkaars wijsheid om situaties in het dagelijks leven beter te begrijpen én beter te handelen.
Samen met gelijkgestemden
Je kunt onze workshops ook los volgen. Dat is altijd een goed idee. Maar de leergang levert je veel extra’s op. Uit al onze gesprekken met ouders van samengestelde gezinnen komt steeds één ding naar voren: de eenzaamheid die je vaak ervaart.
Of je nu al een nieuw samengesteld gezin start of al een samengesteld gezin hebt; een plek om erover te praten, helpt enorm. Door deel uit te maken van een groep mensen die precies begrijpt waar jij mee worstelt wordt het lichter en gemakkelijker. En dat was toch uiteindelijk ook het doel van jou als ouder en stiefouder. Dat het een fijn en liefdevol thuis zou worden.
Praktische informatie over het samengestelde traject:
Wanneer kan je beginnen? Pak je agenda en kijk want dit kan :
op diverse momenten in het jaar
Groepsgrootte:
minimaal 10 en maximaal 12 personen
Locatie:
onze thuisbasis is Het Warnshuus in Warnsveld. De workshops waar gewerkt wordt met paarden vinden op een andere locatie plaats dit is in Wolfheze
Tijdsinvestering:
Het traject duurt 4-5 maanden. Je volgt 5 workshops (dag in overleg) 3 workshops zijn er in een groep en 1 met je partner of alleen en 1 x per 2 weken een persoonlijke intervisie via Zoom van 1,5 uur per keer, Daarnaast krijg je 1 workshop in de vorm van een paardencoach sessie van 2 uur incl. thee/koffie en broodje.
Financiele investering:
Kom je alleen , dan betaal je 1500,- voor het hele familie traject, inclusief lesmateriaal, lunch, koffie, thee en versnaperingen. Kom je samen betaal je € 2500,- Natuurlijk is het mogelijk om dat in termijnen te betalen. Wij begrijpen dat het veel geld is.
Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. We beantwoorden je vragen graag!
Wil je alleen de korte versie volgen dan kan dat natuurlijk ook.
Korte workshop info